E-Arşiv Fatura Mail Gönderme Nasıl Yapılır?

e-Arşiv faturada gönderim türü 2 şekildedir. İlk seçenek kağıt belge olarak çıktı alınıp gönderilmesi. Diğer seçenek ise elektronik ortamda iletilmesi. Elektronik ortam iletilme konusu ise mail üzerinden gönderme ile gerçekleşir. Mail gönderme işlemi genelde entegratör tarafından yapılması gereken bir hizmettir. Eğer entegratör tarafında bu işlem yapılmıyorsa satış ekibiyle irtibata geçip açtırın. Entegratör tarafında raporlama işlemi de bazen problem olabilmektedir. Mail gönderildi mi açıldı mı okundu mu gibi bilgileri kontrol ederek ilerleyen zamanda mahkemelik bir durum olduğunda bu raporları mahkeme sizden isteyecektir. Entegratör seçerken bu konuyu çok dikkat edin.

Gmail, Yandex veya Hotmail Üzerinden E-Arşiv Fatura Nasıl Yapılır?

Entegratör hizmetlerinde sorun var veya açtıramadınız. Açtırdınız ama gönderilen faturalar müşterinizin mail hesabına düşmüyor. Sizin veya şirketinizin kullandığı gmail, yandex veya hotmail mail hesabınız var bunlar üzerinden de mail gönderebilirsiniz. Buradan gönderim yapabilmek için entegratör ve konnektör portalinden önce PDF daha sonra UBL/XML çıktısını alarak. İşlem yapacağız.

Yeni e-Posta oluştur diyerek, alıcı kısmına göndermek istediğiniz mail adresini yazın, daha sonra konu kısmına “xxxx numaralı fatura” şeklinde yazarak daha sonra ek ekle kısmından önce PDF dosyasını daha sonra XML/UBL dosyasını ekleyerek gönder seçeneğine tıklayın bu şekilde e-arşiv faturanın mail olarak gönderimini sağlamış olacaksınız.

Elle göndermek mantıklı bir seçenek değildir. Mail hizmetini mutlaka ama mutlaka entegratör veya konnektör tarafından almanız gerek. Nadiren de olsa elinizle bu şekilde mail iletebilirsiniz. Konnektör firmaları 2. veya daha fazla gönderim imkanını vermektedir. Elle işlem yapmak yerine bu şekilde işlem yapabilirsiniz.

Entegratör seçiminizi yaparken bu konuyu sorgulamayı unutmayın. Detaylı bilgiye ihtiyacınız olduğunda bize ulaşabilirsiniz.